lat|eng

Отказивање 3X3 турнира - Бели Двор

23.06.2020
Узимајући у обзир новонасталу веома отежану епидемиолошку ситуацију, посебно у Београду, и узимајући у обзир специфичност амбијента у коме је планирано одржавање 3x3 турнира - Бели Двор у краљевском комплексу
Председништво КСБ као организатор, на предлог Координатора 3x3 такмичења Кошаркашког савеза Србије, донело је ОДЛУКУ О ОТКАЗИВАЊУ 3X3 ТУРНИРА ПЛАНИРАНОГ ЗА 27. ЈУН у Краљевском комплексу, плато Белог Двора у Београду.
Турнир ће бити организован када се за то стекну безбедни услови организације. 
Додатно образложење:
Организација и одржавање турнира у пуном капацитету никако није могућа. Због веома лоше епидемиолошке ситуације у Београду није могуће присуство представника краљевске породице нити бројних званица, није могућа организација комплетног протокола догађаја, није пожељно ни присуство већег броја публике на малом простору из разлога постојећих и очекиваних епидемиолошких мера. Једина опција би била без публике, што за овакав амбијент и планирани концепт врхунског турнира није прихватљиво. Нема разлога да се турнир одржи тек реда ради и од једног врхунског догађаја да се направи нижеразредни догађај. Нажалост, ускратићемо и тренутно задовољство врхунског турнира јер су своје учешће већ пријавиле све најбоље српске екипе. Надамо се да ће се врло брзо стећи услови да се турнир организује на највишем могућем нивоу, а то ће моћи да се реализује изузетно брзо јер су сви организациони и технички услови одређени и обезбеђени.