lat|eng

Измена система такмичења Квалитетних лига пионира, кадета и јуниора

19.01.2021
На молбу клубова учесника Квалитетних лига КСБ, због згуснутог распореда такмичења у наставку условљеног терминима Полуфиналних и Финалних турнира КСС и проблема са терминима у адекватним салама преко радне недеље, а на основу договора комесара МК такмичења КСБ са потпредседником за такмичења КСС, донета је Одлука да се измени систем такмичења Квалитетних лига за пионире, кадете и јуниоре на нивоу КСБ за текућу сезону. 
Квалитетна лига пионири: Такмичење се наставља по једнокружном систему, последње је 11. коло и игра се само викендима, без ванредних кола средом.
С обзиром да КСБ даје 5 представника за Полуфиналне турнире КСС, након одиграних 11 кола ће бити одигран Бараж првих 10 екипа по систему 1-10, 2-9, 3-8, 4-7 и 5-6. Бараж се игра у 2 утакмице, а домаћини прве утакмице су слабије пласиране екипе. Победници Баража ће бити представници КСБ од 1. до 5. места истим редоследом ( 1-10 је 1, 2-9 је 2, 3-8 је 3, 4-7 је 4 и 5-6 је 5), тако да је и пласман екипа након одиграних 11 кола лигашког дела веома битан за наставак такмичења. 
За пионирске екипе које се не буду пласирале на Полуфиналне турнире КСС, зависно од броја заинтересованих клубова, биће организовано такмичење до краја сезоне. 
Квалитетна лига кадети и јуниори: Такмичење се наставља по једнокружном систему, последње је 11. коло и игра се само викендима, без ванредних кола средом.
Након одиграних 11 кола ће бити одигран Бараж свих 12 екипа по следећем систему: Прве 4 екипе ће се директно пласирати у Бараж 1/4 и чекати победнике Баража 1/8 који ће бити одигран по систему 5-12, 6-11, 7-10, и 8-9. Баражи се играју у 2 утакмице, а домаћини прве утакмице су слабије пласиране екипе.
Победници Баража 1/4 ће на крају одиграти Финални турнир КСБ. Победник Финалног турнира КСБ ће бити представник КСБ на Финалном турниру Међурегионалних лига КСС у мају. 
Уколико буде могућности, а зависно од броја заинтересованих клубова, екипама ће бити организовано такмичење до краја сезоне. 
 
Комесар такмичења МК
Бранко Алексић